The Past, Revisited

Award-winning Projects
Lighting Integration

With this project, the goal was to provide depth and amplitude to the entrance of this charming 1970’s house. Its owners wished for a more welcoming façade with easy maintenance.

The lawn on the slopes was removed and replaced by a mix of low-maintenance, drought-resistant vegetation: lavender, Echinacea and tall grasses. The natural stone stairs lead to the walkway, creating openness, reminiscent of a country garden.

The choice of understated, natural materials and the soft tones of the vegetation come together and tie in perfectly with the siding of the house, the same way a beautiful painting is found on canvas…

This project was awarded 3rd Prize in the category Métamorphose réussie of the 36th Landscaping Competition of the APPQ (Feb. 2015).

2013
Saint-Lambert
Our team of landscape architects
Our landscape and garden teams